Billede af havevanding

Kalundborg Forsyning indfører vandingsforbud

Forsyningen ser sig nødsaget til at indføre vandingsforbud på grund af de seneste tørre måneder. Der er tilstrækkeligt med vand til at drikke, tage bad og bruge toilettet, men ikke nok til at holde alle plæner i Kalundborg og omegn grønne, fortæller direktøren.

Sommerperioden er historisk set den tid, hvor der bruges store mængder i private hjem, fx til have- og plænevanding eller når badebassinet skal fyldes op. Når dette falder sammen med tørre sommerperioder, betyder det stort set ingen grundvandsdannelse.

"Vores overvågning viser lige nu, at der i forbindelse med den seneste manglende regnfald ikke sker en tilstrækkelig grundvandsdannelse. Det er ikke unormalt, men det er vores opgave at sikre, at der er vand nok til alle", siger Hans-Martin Friis Møller, direktør i Kalundborg Forsyning.

Det er vigtigt, at alle i Kalundborg i perioden med indskrænkningen af vandforbruget, bruger vand med omtanke.

Under en indskrænkning af forbruget af vand må du som forbruger benytte vand næsten som sædvanligt. Det betyder helt konkret, at vandet fra hanen må benyttes til at drikke, bade, gå på toilettet, lave mad med og derudover andre huslige gøremål. Indskrænkningen omfatter det, der kan kategoriseres som unødigt brug af vand, fx vanding af græsplæne, hyppig vanding af haveplanter eller opfyldning af badebassiner i haven m.v.

Dette vedrører kunder hos følgende af Kalundborg Forsynings vandværker: Deigvad Vandværk (Kalundborg/Saltbæk), Svebølle Vandværk, Løgtved Vandværk, Asmindrup Vandværk og Sejerø Vandværk.

Vandingsforbuddet sker i henhold til regulativet for Kalundborg Vandforsyning.

Vis omtanke og spar på vandet

Det er okay at fylde sine kapilærkasser i drivhuset, eller vande de nyplantede roser i yderst nødvendigt omfang med en vandkande, og meget gerne med genbrugsvand f.eks. fra madlavningen. (når du har kogt kartofler, skyllet grønsager m.m.)

Husk i øvrigt, når du vander dine blomster, at hvis du vander midt på dagen, vil det meste af vandet fordampe og gå til spilde. Det er bedre at vande morgen eller tidlig aften.

Græsplæner kan godt klare sig gennem en tørkeperiode, så det er ikke nødvendigt at vande. Plænen kommer igen, når der kommer regn.

Tak for din indsats.