Billede af et regnbed ved Tømmerup Fri- og Efterskole

Invitation til rundvisning

Forsyningen inviterer til rundvisning på Tømmerup Fri og Efterskole, hvor borgerne kan se regnvandsløsninger og høre mere om tilbagebetaling af tilslutningsbidrag.

Kalundborg Forsyninger viser konkrete løsninger på regnvandshåndtering og regnbede på Tømmerup Fri og Efterskole søndag 29. oktober i tidsrummet 10 til 12 til de borgere, der fremover ønsker at håndtere deres eget regnvand og få 40 procent af deres tilslutningsbidrag tilbage.

Hvert år bruger Kalundborg Forsyning masser af penge på at rense alt det regnvand, der bliver ledt gennem byens kloakker og ender på et renseanlæg. Forsyningen håber på at borgere i fælleskloakeret områder vil lade deres regnvand frakoble og nedsive i haven, så det kan blive til grundvand. Hvis man som grundejer er parat til det, kan man få 40 procent af sit tilslutningsbidrag tilbagebetalt, svarende til 26.500 kroner.

"Langt de fleste haver kan sagtens håndtere ekstra regnvand. Og ellers kan man lave et regnbed, det er blandt andet det vi viser frem på Tømmerup Fri og Efterskole denne søndag", fortæller Heidi Braae, Projektleder og Kloakmester hos Kalundborg Forsyning.

Vi besøgte Ubby i efterårsferien og oplevede enorm interesse for at borgerne kunne udnytte regnvandet i deres egen have og selvfølgelig modtage en økonomisk gevinst.

Efter besøget i Ubby har Kalundborg Forsyning oplevet et stigende antal henvendelser, hvorvidt borgere andre steder i kommunen kunne lave samme løsninger. Borgere der bor i fælleskloakeret områder, kan besøge Tømmerup Fri og Efterskole søndag den 29. oktober i tidsrummet 10 til 12, hvor fire af forsyningens folk står klar til at fortælle mere om regnvandshåndtering og besvare evt. spørgsmål.
 

Læs mere om håndtering af regnvand og hvordan du kommer i gang 

Regnvandshåndtering på egen grund

"Det behøver hverken at være dyrt eller et stort projekt, at lade sit regnvand frakoble fra fælleskloakeringen. Kalundborg Forsyning har en hel guide til, hvordan man kan lade sig frakoble og hvilke overvejelser, man skal gøre sig.

"Mange husejere kan starte med at investere i en regnvandstønde til nogle få hundrede kroner. Det er som ofte en god start og vandet kan man bruge til at vande have med. Derudover er regnbede en god måde at håndtere den ekstra nedbør på", siger hun og fortsætter.

Borgerne bliver ofte overrasket over, at de må lave det meste af arbejdet selv. Fx grave faskiner og tilhørende ledninger, bygge deres eget regnbed m.m. Det eneste en autoriseret kloakmester skal hjælpe med er selve frakoblingen af kloaksystemet.

Kontakt

Portrætbillede af William Ejsing

William Ejsing

Presseansvarlig
25 54 83 85