Billede af vandgraf

Vandingsforbuddet har ønsket effekt

Kalundborg Forsynings direktør, Hans-Martin Friis Møller, er glad for, at borgerne i Kalundborg respekterer vandingsforbuddet. ”Nu skal de gode takter blot fortsætte tørkeperioden over”, udtaler han.

Fredag den 9. juni indførte Kalundborg Forsyning et vandingsforbud. Beslutningen blev truffet ud fra et forsigtighedsprincip, da mindre vandværk ikke kan følge med det forøget forbrug, der er hen over sommerperioden.

"Vi ved af erfaring, at vandforbruget stiger om sommeren, men stigningen i år var markant større, og derfor blev vi nødt til at indføre et vandingsforbud. Forbrugerne i Kalundborg Kommune har virkelig taget dette til sig", fortæller en tilfreds Hans-Martin Friis Møller, direktør i Kalundborg Forsyning.

Opgjort fra den første periode med vandingsforbud kan Kalundborg Forsyning aflæse et fald på 25 procent fra de forbrugere, der modtager vand fra Svebølle Vandværk, mens forbruget i Kalundborg by er faldet med 14 procent.

"For at sætte disse tal i kontekst betyder det, at borgerne nu har et vandforbrug, der er tilsvarende det normale forbrug resten af året. Med andre ord bruges der nu mindre vand, så det ekstra vand, der normalt bruges om sommeren, bliver sparet", siger direktøren.

To dage med regn gør ingen forskel

På nuværende tidspunkt er der ingen slutdato for vandingsforbuddet, og det ser ud til at fortsætte et stykke tid endnu. En eller to regnbyger er ikke nok til at ophæve det og derfor opfordrer forsyningens direktør alle til at ’blive ved med det gode arbejde.’

"Vi er enormt glade for den respons, vi har fået fra forbrugerne. Vores kundecenter har modtaget mange henvendelser vedrørende, hvad vandet må bruges til, ideer til vandbesparelser m.v. og de svarer glædeligt på alle spørgsmål og går i dialog med kunderne", fortæller Hans-Martin Friis Møller og tilføjer.

Det er dog vigtigt, at alle fortsætter i samme spor nu. Det kan være fristende at vande den afsvedne græsplæne eller fylde et badebassin i haven, men det fraråder vi på det stærkeste under vandingsforbuddet. Vi opfordrer til at vande de få ting, der ikke kan klare sig uden vand, med en vandkande og ellers udvise mådehold. Det er vores forventning, at folk fortsat vil respektere vandingsforbuddet og bruge vand med omtanke.

Om vandingsforbuddet
  • Kalundborg Forsyning indførte d. 9. juni et vandingsforbud for alle dets forbrugere af vand.
  • I den første periode med vandingsforbuddet er forbruget faldet med over en halv million liter vand.
  • Det er endnu uvist, hvor vandingsforbuddet bliver ophævet.

 

Kontakt

Portrætbillede af William Ejsing

William Ejsing

Presseansvarlig
25 54 83 85