Billede af havevanding

Vi ophæver vandingsforbuddet

Vandingsforbuddet har haft den ønsket effekt og på baggrund af de seneste data, er Kalundborg Forsynings direktør, Hans-Martin Friis Møller, tryg ved at ophæve det. Dog skal der fortsat bruges vand med omtanke.

En længere tørkeperiode og øget vandforbrug fik Kalundborg Forsyning til at indføre et vandingsforbud den 9. juni. Forsyningens direktør er glad for, at kunderne har taget godt imod det.

"Vi har modtaget utallige henvendelser, primært om i hvilke tilfælde det er tilladt at bruge vand. Vores data viser, at kunderne har taget vandingsforbuddet seriøst og forbruget af vand er blevet markant reduceret. Derfor føler vi os trygge ved at ophæve vandingsforbuddet", udtaler Hans-Martin Friis Møller, direktør i Kalundborg Forsyning.

Selvom der er faldet en del regn, og mere er i vente, er det vigtigt, at de gode tendenser fortsætter resten af sommeren, så Kalundborg Forsyning ikke bliver nødt til at genindføre vandingsforbuddet.

"Når man tænker over det, er det en særlig luksus, at vi vander vores haver med drikkevand. Personligt håber jeg, at vi har vækket en bevidsthed hos vores kunder, så de bruger vand med omtanke", siger Hans-Martin Friis Møller.

Onsdag morgen den 5. juli har Kalundborg Forsyning sendt sms'er til alle deres kunder for at meddele, at vandingsforbuddet er ophævet, men de opfordrer stadig til at forbruge vand med omtanke.

På Sejerø gælder vandingsforbuddet fortsat og det vil det gøre frem til midten af august. Det er grundet det øget vandforbrug fra øens mange gæster. Dette gælder hvert år for øen.

Om vandingsforbud
  • Kalundborg Forsyning indførte d. 9. juni et vandingsforbud.
  • I den første uge med vandingsforbuddet faldt forbruget med over en halv million liter vand. Omregnet til procent svarende til et fald på 25 procent i visse områder. Hvilket betød at forbruget faldt til et niveau svarende til ’normalt’.

 

Kontakt

Portrætbillede af William Ejsing

William Ejsing

Presseansvarlig
25 54 83 85